söndag 10 maj 2009

Resa in i våren





Östanbyn - Bäck - Överhärde - Jordåsen med gammalt äppelträd från 1700-talet. Kanske är det ett av de träd trädgårdsmästaren Ove Andersson i Ockelbo kunde berätta om i timmar. Sprunget från ett frö som karolinerna hade med sig tillbaka från Krimkriget.



Laggarbo - Hästbo - Kessmansbo - Flaten - Taste of Africa, vi möts av den osannolika synen med en trevlig afrikansk shop mitt i skogen.





Finnböle - Bredforsen - Dalälven - Hällsjön - Söderfors - Engelska parken - , där några av ortens innevånare sa: "Här finns inget att se!" Hemmablindhet är ganska vanligt. I Engelska parken är vackert som i sagan så här års.





Trädgår´n - Dalälven Och sen kom vi till Per och Inga i Trädgår´n med alla rosor och fantastiska mängder av klematis. Vi köpte två sorter, Sunner snow (som växer som ogräs) och Violet Elizabeth. Ett Magnoliaträd fick också plats i bilen.
Nere vid Dalälven kan man fika. Man får köpa en god baguette i kassan och få sitt kaffe ur en automat men det gjorde inte så mycket, det är en så´n vacker plats att fika på.

Foto: Maria Westerman

Inga kommentarer: