torsdag 30 juni 2011

Buddha i Las Vegas"Han förstod inte vilken kraft det finns att berätta, att även dela sorg, och att lita på att andra människor inte smular sönder ens historia".

Så många intressanta tankar i Siddharta Sebastian Larssons bok Buddha i Las Vegas. Jag läser om formuleringar som" Ur längtan föds kärlek...men saknad springer ur nödens brunn" eller "Det finns ingen större ensamhet än minnet av ett under"
Egentligen handlar romanen om något som jag inte är så intresserad av, avancerat pokerspel men jag blir ändå fängslad av den här unge mannens sökande och tankar. När han beskriver sin pappas andningsteknik i en efterlämnad anteckningsbok så är det precis som på en yogalektion.

"Att andas... är ingen avslappningsövning, det är en uppmärksamhetsövning."

Det finns mycket att fundera över i den här romanen som också kan vara väldigt rolig. Ett sökande efter ett eget liv, vem man är, det känns inte könsbundet, ändå är det en mans tankar det handlar om. Att hitta den rätta kvinnan är inte en huvudsak i hans sökande, mer den egna identiteten.

"Det är intentionen du måste titta på, målet och den riktning du lägger i dina handlingar. Det är inte resultatet av dina handlingar som påverkar din karma, det är handlingarnas bakomliggande intentioner."

Inga kommentarer: