måndag 6 april 2009

Ett hållbart liv

Här ett inlägg från bloggen At Norrbacka gård
Det kan inte vara meningen att den "hållbara livsstilen" ska bli ännu en statusmarkör. Det kan inte vara meningen att de redan högpresterande ska prestera ännu mer, och att prestationen handlar om att leva hållbart och rätt. Det finns inget hållbart i att ständigt prestera.


Det finns ingen mening med en hållbar livsstil bara "för att", för att det ligger i tiden, för att det visar att man hänger med. Den hållbara livsstilen måste komma inifrån dig, från en längtan och en medvetenhet om att det är det rätta. Nu får det vara slut på ytlighet. Vad sägs om att lära oss hur man riktar uppmärksamhet mot det väsentliga? Jag kan inte ge några svar, men det finns de som har ett hum om hur det går till.


"Yoga is about processing all information, but staying focused", säger den engelske Kundaliniyogaläraren och terapeuten Guru Dharam Singh Khalsa, som bor och undervisar i Sverige sedan drygt ett år tillbaka. Jag tolkar det som att yogan kan lära oss att sortera alla måsten, prestera mindre och fokusera på det som är viktigt för oss. Kanske börjar livet känns mer hållbart då.

Inga kommentarer: