måndag 15 juni 2009

Yogafestival Öland 2009 - Yoga och utlevande dans



Sommarens tidigaste yogafestival har nyss tagit tagit slut och inga häftiga bilder har hunnit publiceras på festivalarrangören Harnams hemsida. Ni får nöja er än så länge med bilder från föregående år. Lägg till några regnskurar, lite mer jackor och tröjor så är det sig ganska likt på festivalen. Lite mer trängsel kanske på det underbara bageriet Kaffestugan i Böda där de bakar bröd man minns på vintern.
Som kundaliniyogi kunde jag följa Harnamns och Emma Öbergs yogapass, ibland i sol och ibland inomhus. Emma hade ett Yogajama pass tillsammans med musikern Magnus Berg som var fint att få var med på. Man dansar mycket på den här festivalen, afrikanskt, orientaliskt, expressivt och jag uppskattade Christina Nilssons två timmar långa danspass med Chakra Balance Dance.
Gongmeditationer är en speciell upplevelse som hör till kundaliniyogan. Man far iväg på resor till platser man aldrig besökt och gongens ljud anses väldigt helande. "The sound of the Gong is God" Yogi Bhajan.
Yoga, dansa, vandra, prata.
Meditera oftare än annars, landa i sig själv efter vinterns arbete.
En yogafestival ökar koncentrationen på yogaträningen och samtidigt tillåter oss att uttrycka kärlek och tankar om livet i dans, sång och samtal.
Kåre Lanfald utmanade oss i en workshop om vårt förhållande till pengar med hjälp av papperspengar. Lärorikt! Till en av mina stora upplevelser hörde också en trumresa med Robert Larkin där Snöleoparden dök upp.

Så här skriver bloggen At Norrbacka gård om samma festival.

Bild från Kolmårdens projekt: Rädda Snöleoparden

Inga kommentarer: