torsdag 10 januari 2008

Gångmeditation

Den vietnamesiske munken Thich Nhat Hanh har skrivit många underbara böcker. När jag hade läst om uppmärksamhetens under i boken Mandelträdet i din trädgård, fick jag en stor längtan efter att få uppleva blommande mandelträd. Den önskan gick i uppfyllelse på väg till slottet Alhambra där bergsidorna under tidig vår var klädda med tusentals blommande mandelträd. I boken Varje steg väcker svalkande vind ger han en vägledning i meditativ gång. Nu när så många går med stegräknare kan man variera promenaderna med yogisk gång. Den här gångmeditationen har min dotter Brita lärt av sin yogalärare Harnam Singh.

Börja med vänster fot. Andas in och gå 4 steg på inandningen och säg tyst för dig själv Sa Ta Na Ma. Vänster fot igen. 4 steg på utandningen och säg mantrat Wa he Gu ru. Fortsätt på samma sätt. Prova själv!
Maria Westerman

1 kommentar:

Brita sa...

En mycket skön meditation att ta till lite när som helst. Jag brukar försöka göra den under de tio minuter på morgonen då jag går mellan Skanstulls t-banestation och mitt jobb. Det brukar kännas bra, och den hindrar mig från att hinna bli sur över mörkret, morgontröttheten och vattnet som läcker in i skorna. Man har helt enkelt fullt upp med att gå i takt med andningen. Very nice.