lördag 26 april 2008

Meditation tillsammans med björktrastar och lärkor

Terassdörrarna kunde stå på vid gavel på Åkerladan, så att solen lyste in på våra ansikten och vi kunde till fullo njuta av naturen och den härliga tid som just börjat.
Vi inledde med SA RE SA SA. Rörelsen där vi för ner det oändliga i jorden för att det sedan ska växa och slå ut som en blomma kändes alldeles vårriktig. När vi tystnade och satt kvar i meditation tog vårfåglarna över konserten. Det är en sann lycka att på vårkvällen få sitta ner, sluta ögonen och bara njuta av fågelsången. Välbefinnandet lägger sig som bomull i bröstet och dagens orosmoln seglar iväg.
Ja, just! Nu minns jag vad som är viktigt i livet! Att andas, vara närvarande och njuta av ögonblicket.

Sat Nam Torstendotter lärde för många år sedan ut på en kurs i Gävle att pumpa med magen under SA RE SA SA-meditationen. "Prova att göra den här meditationen 5 minuter i 40 dagar, så får du se vad som händer". Jag började dagen efter och höll ut i 40 dagar och 40 dagar till och lite till. Till slut hade jag gjort den tillsammans med två andra övningar i 500 dagar. För mig blev det en avgörande insikt vad det innebär att följa en andlig daglig disciplin. Med det följer ofta en förmåga att göra en verklighet av andra saker man längtar efter i livet.
Av alla de tankar vi tänker under dag så fångar egot upp en del tankar som kan övergå att bli en känsla. Av alla de känslor vi har så omvandlas några till att en längtan föds inom oss. Några av de saker vi längtar efter kanske vi lyckas att realisera och skapa något av. Som en motor i det ibland hårda arbete som krävs för att förvandla en längtan till verklighet är den dagliga andliga disciplinen.

Sedan gjorde vi "Framgångsmeditationen" som finns i yogapasset för den 5:e kroppen och efter meditationen funderade gruppen en stund över framgång. Att framgång betyder väldigt olika saker för människor. För mig betyder framgång just den möjligheten att ha fått realisera en längtan. En möjlighet att bygga upp något och gärna tilsammans med andra.
Maria Westerman

Inga kommentarer: